Evden Çalışmanın Avantajları

Evde çalışanların sayısı gün geçtikçe artmaya devam etmektedir.
15 Kasım, 2022 yazan
Admin ( Author )

Evde çalışanların sayısı gün geçtikçe artmaya devam etmektedir. Evde çalışmanın, daha çok esneklikle başlayıp azaltılmış sürelerle çalışmanın birçok avantajı bulunmaktadır. Birçok insan evden çalışanların ofiste çalışan meslektaşlarından daha iyi performans gösterdiklerini iddia etseler de evden çalışmanın kendine ait zorlukları bulunmaktadır.  Aslında evden çalışma çoğu insan için tercih edilen çalışma alanı olsa da birçok dezavantajı bulunmaktadır.

Evden Çalışmanın Avantajları

Teknoloji insanların istedikleri zaman, istediği yerden çalışmasını gün geçtikçe daha kolay hale getirdi. Teknoloji dünyadaki şirketlerin ve profesyonellerin birbirlerine bağlandıkları ve ayrıca coğrafi konumlarına bakmaksızın birlikte çalışmalarını sağladıkları için uzaktan çalışmanın ana etkenlerinden biri olmuştur. Bu sebeple istediğiniz herhangi bir noktadan çalıştığınız iş türünde bir artış olur.

Genellikle şirketler personellerini evden ve sahadan çalıştırarak, bir alana ihtiyaç duymadan sabit maliyetlerini büyük ölçüde minimuma inmesini sağlamaktadırlar.

Uzaktan çalışmanın büyük ölçüde artmasının bir diğer sebebi de profesyonellerin kendi ev-iş girişimlerini başlatmasıdır. Girişimciler için uzaktan çalışmak finansal faydada sağlamaktadır. Teknoloji müşterilere çevrim içi bağlanmasını sağlıyorsa, başka bir ofise ihtiyaç yoktur.

Evden Çalışmanın Dezavantajları

Evden çalışmanın avantajları olduğu gibi dezavantajları da bulunmaktadır. Daha üretken olmak ve iş-yaşam dengesini ayakta tutmak için aşılması gereken birkaç zorluk vardır. Gerçek şu ki evden çalışmak herkes için avantajlı değildir. Kimi profesyoneller için ideal gözükse de çoğu profesyoneller için değildir. Tabi bu durum kişilerin yaptığı iş ve türleriyle ilgilidir. İlginçtir ki uzak çalışmalardaki artış birçok kafenin çalışma kafesi olmasına sebep oldu. Evde odaklanma sorunu yaşayanlar kafeleri sıklıkla ziyaret etmeye başladılar. Kahve ve güvenilir internet işyerinin iki temel öğesidir. En azından bir noktaya kadar diyebiliriz.

Peki evden çalışmayı bu kadar zorlaştıran nedir?

Disiplin İsteği

Yeni işe başlayacaklar için evden çalışanların yüksek disiplinli kişiler olması gerekmektedir. Bireyler evden çalışırken iş ile özel yaşam arasındaki ayırımı yapmakta zorlanırlar. İnsanlar çalışma saatlerini evde olduklarından ayarlamada zorluk çekerler.

Dikkat Dağınıklığı

Evden çalışmak zor olabilir. Evde çalışıyorsanız ev işleriyle alakalı yapmanız gereken bir şeyi hatırlayıp işi bırakıp, ev işlerine odaklanabilirsiniz. Her ne kadar bu durumun işinize engel olmayacağını düşünseniz de kişinin çalışma saatlerini düzenlemesini engeller ve buda git gide tükenmeye neden olur.

Yalnızlık Hissi

Evden çalışırken, özellikle yalnız yaşıyorsanız yalnızlık hissine kapılabilirsiniz. Bu durum ilk etapta sizi rahatsız etmiyor gibi gözükse de zamanla depresyona neden olabilir.

Evden Çalışmada Sanal Ofisin Yararları

Evden çalışıp aynı zamanda kendi işinizi yönetiyorsanız sanal ofis kiralamanın oldukça yararlı olduğunu bilmelisiniz. Başlangıçta iş ve özel yaşamınız arasında bir çizgi olmasını sağlayacaktır. Sanal ofisler yasal adres, posta takibi, VoİP telefon erişim ve daha birçok avantajı bulunmaktadır.

Bu durum şirketinize ait bir evrağın ya da postanın bir iş merkezine ulaşacağı ve aramalarınızın VoİP telefonunuza ulaşacağı anlamına gelmektedir. Sanal ofis hizmeti aynı zamanda profesyonelleri günlük ofis ve toplantı odası kullanma imkanı sağlamaktadır. Bu durum evde çalışırken herhangi bir cafeye gitmenizi engeller.

Rutin Belirleme

Haftada birkaç gün evden çalışıyorsanız bir rutin belirlemek size fayda sağlayacaktır. Bu rutini belirledikten sonra buna bağlı kalmanız çok önemlidir. Birçok kişi doğru çalışma için profesyonel giysiler giyilmesi gerektiğini söylerler. Çalışma için oturacağınız ve iş-yaşam sınırlarını belirleyeceğiniz özel bir alana sahip olun. ( Örneğin; Sabah 8’den önce ve akşam 9’dan sonra e-posta veya arama yapılmayacak.)

Düzenli Mola

Evde çalışanların birçoğu çalıştıklarını ve üretken olduklarını göstermeye çalışmaktadır. Enerjileri depolamak, akıl yenilemek ve düşünce birikimi için çalıştığınız süre boyunca mola vermenin önemini unutmayın.

Kendinize Nazik Olun

Evden çalışıyorsanız ofiste çalıştığınız günlerdeki gibi kendinizi üretken hissetmeyeceğiniz günler olacaktır. Üretken olmadığınızı hissettiğinizde telafi etmek için daha fazla baskı yapma eğilimi olur. Kendinize nazik olun.

Uzaktan Çalışmak Herkese Uygun Değildir

Uzaktan çalışma da hayattaki her şeyde olduğu gibi avantajı ve dezavantajı bulunmaktadır. Aynı zamanda herkes için uygun değildir. Kimi insanlar kendi başlarına çalışmaktan zevk alırken, kimileri iş yeri ortamını tercih eder. Kendinize en uygun çalışma ortamını bulmakta fayda vardır.


1-56 Kişilik
Ofisler vaya
komple Plaza Katı

 

  • 1-56 Kişilik 8-330 Metrekare manzaralı Ofisler
  • Kilitlenebilinir müstakil Ofis Odaları 
    sadece size ait )
  • Mobilya, Aksesuar ve BT Altyapı dahil
  • Her Ofiste ayarlayabilinir VRF Isıtma ve Soğutma Sistemi
  • Ücretsiz Çay, Kahve, Su ve Mutfak Kullanımı
  • 7/24 Güvenlik ve Temizlik Personeli
  • Tüm Masraflar dahil: Doğalgaz, Su, Elektrik vb.
Hazır Ofisler
Admin ( Author ) 15 Kasım, 2022
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler
Arşivle