Çalışma Alanı Nedir Ve Neleri Kapsar?

İşbirliği kavramı iş dünyasında bilinir bir hale gelmiştir. Genellikle her girişimcinin ilk olarak düşündüğü kavram budur.
15 Kasım, 2022 yazan
Admin ( Author )

Geleneksel bir çalışma alanından ziyade ortak çalışma alanları daha popüler hale gelmiştir. Bir çalışma alanı sadece yeni başlayanların veya serbest çalışanların alanı değildir. Birçok şirket veya yazılım şirketleri de bu alanı tercih etmektedir. Facebook veya Spotify gibi 500 den fazla büyük şirket, proje ekip çalışanları için geçici alanlar kiralamaktadır. Çalışma alanı artık trend olmaktan ziyade, ana ofis tercihlerinden biri haline gelmiştir. Yazığımız bu makale, ortak çalışma alanlarının ne olduğunu açıklamak, faydalarından bahsetmek ve dünya çapında neden bu kadar değerli bir hal aldığını açıklamak için tasarlanmıştır. 

Çalışma Alanı Nedir ?

İşbirliği tanımı kişiden kişiye değişmektedir. Ancak en iyi kavramı şöyle açıklayacak olursak;

Çalışma alanları misafirperverlik odaklı olup, esnek bir çalışma ortamıdır. Birçok insanın birlikte çalışmasına olanak tanıyan, işbirliği, sürdürülebilirlik ve erişilebilirlik ilkelerini temel alan bir kavramdır. Kimi ortak çalışma alanları açık plan çalışma alanlarından oluşur. Burada bireyler birbirleriyle yan yana çalışırlar. Bunun dışında büyük bir masada veya başkalarının yanında bireysel masada çalışma imkanınız da olabilir.

Her çalışma alanı farklıdır. Böyle olmasının nedeni her şirketin kendine ait kimliği olması yani kendine ait farklılıkları bulunması anlamına gelir.

Çalışma Alanları Neden Popülerdir ?

Çalışma alanları tüm şirketlere hitap etmektedir. Şirketlerin ilk etapta çalışma alanı tercih etmelerinin nedeni büyümeyi kolaylaştırmaktadır ve maliyet açısından ferahlık sağlamaktadır.

Dahası, esnekliğe önem veren her şirket için mükemmeldir. Bir ay kadar kısa süre için bir masa veya ofis kiralanabilir ve işleriniz büyüdükçe alternatifler değerlendirilebilir. Şirketler kendilerine şu soruyu sorduklarında tercihlerini kolaylıkla şekillendirebilir; sıkıcı bir ofiste mi yoksa çeşitli avantaj ve alternatif sunan bir çalışma alanında mı çalışmak bana daha çok verim sağlar ?

Çalışma Alanının Faydaları

Çalışma alanının yararları aşağıdaki gibidir;

  • Esnek Sözleşme Koşulları

Çalışma alanları şirketleri birçok esneklik sağlamaktadır. Mesela, yalnızca kullandığınız masaların ücretini ödersiniz ve ihtiyaçlarınız değiştikçe ölçeklendirilebilir. Başka bir örnek verecek olursa, toplantı odalarını aylık kullanabilir ve buna göre ödeme yapabilir veya kullandığınız saat kadar da ödeme yapabilirsiniz.

Temizlikten elektriğe kadar tüm hizmetler, hizmet sağlayıcılar tarafından halledilip, kiralama ücretinize dahil edilir. Bu durum sizin sadece işinize odaklanmanıza yardımcı olur. Her ne sebeple ayrılmak veya feshetmek isterseniz de uzun bir bildirim süresi bulunmamaktadır.

  • Çevre

Yaptığınız iş ile ilgili sizin gibi çalışma alanını tercih etmiş olan şirketlerle birçok işbirliği kurabilirsiniz. Gerek tavsiye, gerek ihtiyaç duyulabilecek noktada ilk akla gelen kişi siz olacağınızdan işlerinizi büyük ölçüde genişletebilirsiniz.

  • Odaklanmak

Kendi evinizde ya da geleneksel bir ofiste çalışırken dikkat dağınıklığı olayı çok olmaktadır. Fakat çalışma alanlarında sizin gibi herkes işe odaklanmış olduğundan, kendi işinize odaklanmanız daha çok olacaktır.

Yazımızda da göreceğiniz gibi ortak çalışma alanı iş birliği fırsatları açısından çok önemli olup, büyümeyi sağlamaktadır. Eğer ortak çalışma alanında çalışmayı düşünüyorsanız Malte Hazır Ofis olarak size yardımcı olmaktan memnuniyet duyacağız.

inç SSS


1-56 Kişilik
Ofisler vaya
komple Plaza Katı

 

  • 1-56 Kişilik 8-330 Metrekare manzaralı Ofisler
  • Kilitlenebilinir müstakil Ofis Odaları 
    sadece size ait )
  • Mobilya, Aksesuar ve BT Altyapı dahil
  • Her Ofiste ayarlayabilinir VRF Isıtma ve Soğutma Sistemi
  • Ücretsiz Çay, Kahve, Su ve Mutfak Kullanımı
  • 7/24 Güvenlik ve Temizlik Personeli
  • Tüm Masraflar dahil: Doğalgaz, Su, Elektrik vb.
Hazır Ofisler
Admin ( Author ) 15 Kasım, 2022
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler
Arşivle