Uzaktan Çalışma ve Sağlık

Uzaktan çalışma durumu bazıları için harika bir fırsat
15 Kasım, 2022 yazan
Admin ( Author )

Uzaktan çalışma durumu bazıları için harika bir fırsat olsa da, her bireyin karakterine bağlı bir durumdur. Kontrol edilmezse, uzak çalışanlar onları hem fiziksel hem de zihinsel olarak etkileyebilecek daha az sağlıklı alışkanlıklara düşebilirler. Stres, anksiyete, tükenmişlik, kilo alımı ve hatta depresyon gibi istenmeyen bazı yan etkileri olabilir.  

Bu yüzden, uzak bir işçi olarak, kendinize iyi bakmaya dikkat etmek önemlidir. Ancak ofise gidip gelirken daha sağlıklı bir yaşam tarzı yaşamak için ne yapabilirsiniz?

Uzaktan çalışırken fiziksel ve zihinsel sağlığınıza daha iyi bakmanın ve sağlıklı olmanın birkaç yolu. 

Zamanlama Ayarlama ve Rutin Kalma 

Evden çalışmak, kendini üretebilen olmak için güçlü bir titizlik gerektirir. Ayrıca, bir program belirlemek her gün, her hafta ve her ay boyunca kendinizi hızlandırmanızı sağlayabilir. 

Kendi programınızı ayarlayabilirsiniz, ancak aynı zamanda bir rutin oluşturmakta fayda vardır. Özellikle yaratıcı bir gece kuşu iseniz, aynı 9 ila 5 çalışma saatini taklit etmek zorunda değilsiniz. Bu, özellikle kıtalara ve zaman dilimlerine yayılmış ekipler veya müşterilerle işbirliği yaparsanız geçerli olur. Bununla birlikte, uyulması gereken bir yapı hissine sahip olmaya yardımcı olur.

Ortalama iş gününüzün nasıl başlayacağı  ve her akşam ne zaman biteceğini  seçin. Ayrıca, çalışmayı seçtiğiniz saatler boyunca ofis olarak kullanmak için belirlenmiş alanınız olduğundan emin olun.

Günlük Egzersiz İçin Zaman Ayırın

Uzaktan çalışırken kendi programınızı ayarlama avantajına sahip olursunuz. Bu yüzden her gün 10 dakikalık bir mola için zaman ayırın ve evinizin çevresinde yürüyüşe çıkın veya tempolu yürüyüşe çıkın. Daha da iyisi, bir egzersiz rutini için zaman ayırın. Koşuya gidebilir veya hatta bazı ev fitness ekipmanlarına yatırım yapabilirsiniz. Mesele şu ki bir antrenman için her gün biraz zaman ayırmalısınız. Bir program belirleyin ve sabahları enerji artışı için veya öğle yemeği molası sırasında ilk işi yapın. Ek bir ipucu, ilerlemenizi izlemek için uygulamalar indirmektir. 

Egzersiz yapmak için zamanınız olmadığını düşünüyorsanız, tekrar düşünün. Bir ofis işinde işe gidip gelmeniz gerekir, bu yüzden o zamanı egzersiz zamanı ile değiştirin. Başka bir deyişle, zaman gerçekten bir mazeret değildir. Ve egzersiz şart!

Besleyici Şekilde Yiyin

Uzaktan çalışma, masanızda yemek yemek veya işten sonra mutlu saatler geçirmek yerine daha sağlıklı yemek fırsatı sunar.  

Dolabınızı sağlıklı atıştırmalıklar ile dolu tutun. Evden çalışırken, çalıştığınız alan  mutfağa kısa bir yürüyüş mesafesindedir, bu yüzden onları besleyici hale getirebilirsiniz. Taze meyve ve sebzeleri düşünün ve kötü, sağlıksız atıştırmalıkları gözden kaldırın. Yeni bir karıştırıcıya yatırım yapın ve lezzetli smoothies yapın. 

Harika bir ipucu önceden yemek hazırlamak ve buzdolabında tutmaktır. Ofisteymiş gibi davranarak, sizi zaten yaptığınız şeyi yemeye zorlar, yani özlem duyduğunuz sağlıksız atıştırmalıklara şımartmanız daha az olasıdır. 

Bir filtreleme sistemi kullanarak gün boyunca su için. Bir kafede veya kütüphanede çalışmak istediğinizde yeniden kullanılabilir bir su şişesi alın.

Sosyal Etkileşim ve Destek Bulun

Evde çalışırken, bir ofisin sunduğu iş arkadaşlarıyla sosyal ortamı ve etkileşimleri kaçırırsınız. Bu nedenle, çeşitli şekillerde zor olabilir ve uzak çalışanlar için genellikle yalnızlığa yol açabilir. 

Bunun yerine, diğer uzak çalışanlardan oluşan çevrimiçi bir topluluk arayın. Dijital meslektaşlarınız bile meslektaşlarınız motive olmanıza ve sağlıklı sosyal bağlantılar sağlamanıza yardımcı olabilir. 

Ayrıca yerel iş dünyası topluluklarına ulaşabilir ve insanlarla bağlantı kurabilirsiniz. Ortak ilgi alanlarını paylaşan insanlarla etkileşim kurmak için yerel etkinlikler ve hobi grupları arayın. 

Sanal Ofis Alanına Bakın

Sanal ofisler hem küçük hem de büyük işletmeler için mükemmel bir seçenektir. Sanal ofisler, kiralanabilir fiziksel ofis fiyatının bir kısmı için şehrinizde tanınabilir bir adrese sahip olmanızı sağlar. Sanal ofisler, bulunduğunuz yere posta gönderip almanıza, bir lobi listesine, toplantı odalarına ve diğer çeşitli hizmetlere sahip olmanızı sağlar. 

Sanal ofisler, şirketinizi hemen başlatmak, endüstri liderleriyle kuşatmak, ancak yine de uzaktan çalışmak ve fiziksel, kiralanmış bir ofis alanından tasarruf etmek için ihtiyacınız olan fırsat olabilir.

İyi Uyku 

Gece yarısı yağını yakan bir gece kuşu bile iyi bir uykuya ihtiyaç duyar. Bu aynı zamanda bir rutin ve program ayarlamaya geri döner. Ancak atabileceğiniz bazı ek adımlar da vardır. 

Yatak odanızda çalışmaktan kaçının ve bu alanı bir geri çekilme olarak kaydedin. İş-ev dengenizi ayırmak en iyisidir ve yatak odası kesinlikle sınır dışı olmalıdır. 

Yatağa giderken tüm ekranları kapatın. Ekranlar , iç vücut saatinizi etkileyebilecek ve sirkadiyen ritminizi bozabilecek  mavi bir ışık yayar . 

Ayrıca, cep telefonunuzu ve diğer el cihazlarını sessiz konuma getirdiğinizden emin olun.  Alternatif olarak, standart bir çalar saat kullanarak telefonunuzu ve cihazlarınızı başka bir odaya yerleştirebilirsiniz. 

Kişisel Bakım Uygulaması

Uzaktan çalışırken, kişisel bakım uygulamak çok önemlidir. Bir fincan çayın tadını çıkaracağınız, meditasyon yaptığınız bir sabah rutini ve ritüelini düşünün. Temel olarak, e-postaları kontrol etmeden veya çalışma programınıza başlamadan önce enerjinizi yerine getirin. 

Meditasyondan bahsetmek, basit bir uygulamayı benimsemek stres ve kaygıyı yönetmenize yardımcı olabilir. Kendi kendine bakım uygulamanızın bir parçası olarak, bazı D vitamini için güneşin altına ve dışına çıkmayı unutmayın.Birçok uzak işçi, zayıf bir bağışıklık sistemine ve hatta depresyona katkıda bulunabilecek D vitamini eksikliğini yaşama eğilimindedir. 

Zaman zaman bir öz bakım günü geçirin.  İster programlayın ister programlamadan  bundan en iyi şekilde yararlanın ve buna göre plan yapın. Eski bir arkadaşınızla bir film izleyin ya da kişisel bir spa gününün tadını çıkarın. 

Uzak yaşam tarzınız için size yeni bir takdir duygusu verebilir.


1-56 Kişilik
Ofisler vaya
komple Plaza Katı

 

  • 1-56 Kişilik 8-330 Metrekare manzaralı Ofisler
  • Kilitlenebilinir müstakil Ofis Odaları 
    sadece size ait )
  • Mobilya, Aksesuar ve BT Altyapı dahil
  • Her Ofiste ayarlayabilinir VRF Isıtma ve Soğutma Sistemi
  • Ücretsiz Çay, Kahve, Su ve Mutfak Kullanımı
  • 7/24 Güvenlik ve Temizlik Personeli
  • Tüm Masraflar dahil: Doğalgaz, Su, Elektrik vb.
Hazır Ofisler
Admin ( Author ) 15 Kasım, 2022
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler
Arşivle