Uzaktan Çalışıma Motivasyonu

Ekip İçin Doğru Sanal Ofis ve Hazır Ofis Çözümleri
15 Kasım, 2022 yazan
Admin ( Author )

Uzaktan çalışma modelinin birçok faydası vardır, fakat aynı zamanda bazı zorlukları da beraberinde getirir. Herkes evden çalışmaktan veya gönüllü olarak çalışmaktan mahrum olmayabilir. Koronavirüs salgını birçok çalışanın uzaktan çalışma durumuna uyum sağlamaktan başka seçeneğinin olmadığı bir durum yarattı. Geçişin sorunsuz ve düzgün bir hale getirilmesi liderliğe kalmıştır.

Neyse ki, uzaktan çalışmaya doğru geçmek mümkündür.  Şirketinizin uzaktan çalışma programının geçici veya kalıcı olmasına bakılmaksızın, çalışanların moralini iyileştirmenin, yükseltmenin ve farklı yere dağılmış olsalar bile uyumlu bir ekip oluşturmanın yolları vardır. 

Ekip İçin Doğru Uzaktan Sistemin Geliştirilmesi

Farklı konumlardan ve saat dilimlerinde çalışan bir ekibi denetlemek, lojistik engellerle birlikte gelir. Yönetimin temel zorlukları: doğru araçları ekip üyelerine sağlamak  ekip arasındaki iletişimi kolaylaştırarak, iş rollerindeki değişimle mücadele eden uzaktan çalışanlara ihtiyaç duydukları desteği ve teşviki sağlamaktır.

Proje yönetimi, iletişim ve video konferans araçları, şirketteki herkesin yapılan projelerin nasıl ilerlediğini takip etmesini ve güncellenmesini sağlamak için çok önemlidir. Hiçbir şirket aynı şekilde çalışmaz ve bazı ayarlamalar , değişiklikler gerekli olabilir. Şirket ihtiyaçları için en iyi iletişim ve proje yönetimi araçlarını bulana kadar uzaktan çalışma programı başlangıçta deneme yanılma olabilir. 

Yönetimin, işlerin istenildiği gibi yürüdüğünden emin olmak için ekibi kontrol etmek ve geri bildirimleri dinlemek için ekibine daha fazla zaman harcaması gerekebilir. Günümüzde en iyi araçlar ve bulut tabanlı sistemler sezgisel ve kullanıcı dostu olacak şekilde tasarlanmış olsa bile, bazı çalışanların yeni uzak sistemlere uyum sağlamak ve alışabilmesi için diğerlerinden daha fazla zamana ihtiyacı olabilir.

Şirketteki herkes geçiş yaparken, evde çalışanların yeni ve potansiyel olarak tanıdık olmayan rollerinde kaybolmalarını önlemek için övgüye, morale ve cesaretlendirmeye her zamankinden daha fazla ihtiyaçları olacaktır.

Uzaktan Çalışana Odaklanmak

Uzaktan çalışanların büyük bir kısmı değişim sırasında doğaldır. Genişletilmiş özgürlüğün ve evden rahatsız edilmeden, kendi hızlarında çalışma şansının tadını çıkarabiliyorlar.  Ancak diğer çalışanlar aynı şekilde çalışamayabilir. Evde bir aileleri olabilir ve çocuklar arka planda araya girerken eşleri ile uzaktan çalışırken işlerini halletmekte zorluk çekebilirler.

Uzaktan çalışan personelle mücadele etmek için ödenek almak, çalışanların moralini ve genel ekip verimliliğini artırabilir. Yönetimin uzak ekipleri için geçişi iyileştirmesinin bazı yolları ;

  • Uzaktan işlerini ev yerine bir ortak çalışma alanından yapmak isteyen işçilere ödenek veya geri ödeme sağlanması.
  • Uzak çalışanların ev internet paketlerini daha yüksek hızlara ve limitlere yükseltmeleri için bir ödenek sağlanması.
  • Ekip çalışması ve rehberlik içeren görevlerde daha iyi performans gösteren işçilerle video konferans yoluyla düzenli olarak check-in yapması.

Çalışanlara Sağlanan Faydalarda Değişiklik

Uzaktan çalışmaya geçiş kaçınılmaz olabilir. Birçok büyük şirket pandemi kaynaklı uzaktan çalışmaya geçişin şirket kültürünün kalıcı yönü olacağını açıklamıştı. Büyük şirketler çalışanlara sağlanan faydaları ve prosedürleri hazırlarken uzaktan çalışmayı hesaba katacak şekilde ayarladılar.

Daha küçük işverenler, çalışanların sağladığı faydaları, iş yeri dışında çalışmaya geçiş çabaları için çalışanları ödüllendirecek şekilde ayarlayarak liderliklerini takip edebilirler. Şirketinizin çalışanlara sağladığı faydalarda, uzaktaki ekibin yararlanabileceği bazı değişiklik fikirler şunları içerir:

Sağlık ve Zindelikte Kalma

Çalışanlar evde daha fazla zaman geçirdikçe, çalışma ortamı stresli olabilir. Yürümek, bisiklete binmek ya da işe gitmek zorunda kalmış gibi dışarı çıkmayabilirler. Uzaktaki ekibe yoga ve egzersizlere yöneltmek için onlara abonelik oluşturarak evden egzersiz yapma fırsatı sunarak onları sağlıklarına ve sağlıklı yaşamlarına odaklanmaya teşvik edebilir. Diğer fikirler arasında aylık masajlar veya spa günleri ve spor salonu üyelikleri de sayılabilir.

Bilgisayar Ekipman Yükseltmeleri

Çalışanların çoğu evden çalışmaya hazır olmayabilir ve bir çocuğun bilgisayarından çalışmak zorunda olabilir veya bir bilgisayarı eşiyle paylaşmak zorunda kalabilir. Çalışanlara şirket yazılımı bulunan yükseltilmiş dizüstü bilgisayarlar veya masaüstü bilgisayarlar sağlamak, üretkenliklerini ve çalışma performanslarını artırabilir.

Evde İkram veya Teslimat Hizmeti

Şirket kafeteryası yakında kullanılmaz hale gelebilir. Yönetim, çalışanlara evde öğle yemeği günleri veya sıkı çalışmaları ve bağlılıklarının bir ödülü olarak yemek dağıtımları için bir ödenek sağlayarak çalışanların moralini artırabilir.


1-56 Kişilik
Ofisler vaya
komple Plaza Katı

 

  • 1-56 Kişilik 8-330 Metrekare manzaralı Ofisler
  • Kilitlenebilinir müstakil Ofis Odaları 
    sadece size ait )
  • Mobilya, Aksesuar ve BT Altyapı dahil
  • Her Ofiste ayarlayabilinir VRF Isıtma ve Soğutma Sistemi
  • Ücretsiz Çay, Kahve, Su ve Mutfak Kullanımı
  • 7/24 Güvenlik ve Temizlik Personeli
  • Tüm Masraflar dahil: Doğalgaz, Su, Elektrik vb.
Hazır Ofisler
Admin ( Author ) 15 Kasım, 2022
Bu gönderiyi paylaş
Arşivle