Müşterileri Güveni Oluşturma

Müşterilerinizle Güven İnşa Etmek Çok Önemlidir
15 Kasım, 2022 yazan
Admin ( Author )

Güven, iş dünyasında evrensel olan her şeydir. Kişisel verilerinizi emanet ettiğiniz özel bir hizmetiniz veya şirketiniz var mı? Bu itibar duygusunu inşa etmenin, bütünlüğe sürekli bağlılık gerektirdiğini ve kolay bir süreç olmadığını muhtemelen anlıyorsunuz.

Edelman'ın araştırmasına göre güçlü marka sadakatine sahip müşterilerin %75'i firmanın ürününü en ucuz olmasa bile satın alacaklarını söylüyor. Bu nedenle, güven oluşturmak için müşterilerinizin işletmenizde üç şeyden emin olması gerekir:

  • Müşterinin ilgi alanları sizin için en değerli şeylerden biridir
  • Kendinizi güvenilir bir marka olarak gösterdiniz ve verdiğiniz sözleri tutabildiniz
  • Dürüst ve özgün bir tavrınız var

Sizin için biraz açık olsa da, uzun vadeli müşterilerden oluşan büyük bir taban yaratmanın değerini abartmak zordur. Markanıza güvenen sadık müşteriler kazanmak istiyorsanız, her başarılı işletme için işe yarayan birkaç güçlü bildirimi takip etmeniz yeterlidir.

Bu durumda yapabileceğiniz birçok aktivite vardır. Örneğin, müşteri incelemelerinin yayınlanması, tutarlı mesajlaşma sağlama, rıza, özen ve yerine getirmeye odaklanın, sadakat programları başlatın, müşterilerinizi ürünleriniz için çevrimiçi incelemeler yazmaya teşvik edin vb. Ancak aşağıda açıklanan ana kurallara koşulsuz olarak uymalısınız.

1. Kalite sizin her şeyinizdir

Bir müşterinin güvenini bulmak, kaliteli bir ürün ve mükemmel hizmet sunmakla başlar. İşinizi iyi yapmaya odaklanın. Kalite, işinizin her alanında görülmelidir: üretimden bakım sonrasına ve geri bildirime verilen yanıtlar (özellikle olumsuz olanlar). Ne sağladığınız veya ürettiğiniz önemli değil, müşteriniz sizin patronunuzdur ve mükemmel kalitede ortamı yaratmalısınız. Geri bildirim isteyin, analiz edin ve düzenli olarak bilgi verin. Çalışma alanınızdaki farklı konulara kayıtsız kalmayın, düşüncelerinizi tüketicilerinizle veya bloglar ve misafir gönderi hizmetleri aracılığıyla paylaşın.

Her zaman iyileştirme alanları arayın ve harika bir içerik pazarlama kampanyası oluşturun; hedef kitlenizi bulacaksınız ve sorunlarına bir çözüm önereceksiniz. Ve tüketicinin ödülünün büyüklüğünün sizinle birlikte geçirdikleri zamanla doğru orantılı olacağı doğru sadakat programları oluşturarak gerçek bağlılık gösteren müşterileri ödüllendirin.

2. Harika bir müşteri hizmeti sunun

Sunduğunuz müşteri hizmeti düzeyi, güven için ilk motivasyon olduğundan müşteri sadakati ve elde tutma üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Bu, özel bir yardım ekibine sahip olmanın ve desteğinizin kalitesi ve hızı için güçlü standartlar oluşturmanın gerekli bir koşul olduğu anlamına gelir. Müşterilerinizin sizinle hızlı bir şekilde iletişime geçmeleri için bir seçeneğe sahip olmaları ve bu işlemi olabildiğince basit hale getirmeniz gerekir. Onlara farklı destek kanalları verin ve bunları sitenizde belirgin bir şekilde yerleştirin.

Kişisel bir dokunuşla etkili ve güvenilir bir hizmet sunmak ilk hedefiniz olmalıdır. Sanal ofisler, canlı resepsiyonist, canlı web sohbeti veya otomatik resepsiyon görevlisi gibi modern hizmetleri kullanmayı düşünün. Sanal resepsiyonistler müşteri odaklıdır ve mükemmel güvenilir itibar için çok önemli olan çok sayıda görevle sizi destekleyebilir. Müşteri güvenini oluşturmak ve olumsuz yorumları azaltmak için en iyi taktik, ilk adımdan itibaren harika bir iş çıkarmaktır. Tüketicilerin ne istediğini tahmin etmek uzay bilimi değildir. Tek ihtiyaçları olan şey, söylemek istediklerini önemseyen ve endişelerini doğru bir şekilde ele alan bir müşteri hizmetleri temsilcisidir.

3. Şeffaf olun

Ne yazık ki, birçok firma gerçekte ne kastettikleri konusunda zorluk yaşıyor. Müşteriler için güvenilir bir ürün bulmak gittikçe zorlaşıyor. Bu nedenle, ne önereceğiniz konusunda olabildiğince net olmaya çalışın ve en başından uygun müşteri hedefleri belirleyin. Onlara fiyatlandırma materyalleri, ücretleri ve iade ve iptal süreçleri gibi gelecekte alıcılar için çok faydalı olabilecek prosedürleri sunun.

Önceliğiniz doğruluk ise, kendinizi haklı çıkarmak veya problemden kaçmak yerine, hatanızı kabul ettiğinizde insanlar minnettar olacak ve sizi daha çok takdir edeceklerdir. Hatalarınızı saklamayın. Müşterilerinizden olumsuz geri bildirimleri kaldırmayın. İyileştirmek ve sorunu çözmek için ne yaptığınızı gösterin. Tam bir dürüstlük kültürü oluşturduğunuzda, insanların bunu nasıl takdir ettiğini ve sizi benzer bir markaya tercih ettiğini göreceksiniz.

Pek çok insan, kişisel verileri söz konusu olduğunda işletmelere kolayca güvenmez. Müşteri güveni oluşturmak zaman alır. Tüketicinin güvenini kazanmak zordur ve kolayca kaybedilebilir. Ancak işleri doğru şekilde yapmaya devam edin ve istediğiniz yanıtı alacaksınız. Unutmayın, sözünüzü tutmak sizin işinizdir. Çaba gerektirir, ancak daha sonra sıkı çalışmanız tekrar tekrar karşılığını alacaktır.


1-56 Kişilik
Ofisler vaya
komple Plaza Katı

 

  • 1-56 Kişilik 8-330 Metrekare manzaralı Ofisler
  • Kilitlenebilinir müstakil Ofis Odaları 
    sadece size ait )
  • Mobilya, Aksesuar ve BT Altyapı dahil
  • Her Ofiste ayarlayabilinir VRF Isıtma ve Soğutma Sistemi
  • Ücretsiz Çay, Kahve, Su ve Mutfak Kullanımı
  • 7/24 Güvenlik ve Temizlik Personeli
  • Tüm Masraflar dahil: Doğalgaz, Su, Elektrik vb.
Hazır Ofisler
Admin ( Author ) 15 Kasım, 2022
Bu gönderiyi paylaş
Arşivle