İşe Başlarken Gereken Dikkat

Yeni bir işe başlamak için atacağınız adımlar
15 Kasım, 2022 yazan
Admin ( Author )

Bir iş kurmadan önce yapmanız gereken hayal etmek, görselleştirmek ve planlamaktır. Bu ilk planların, muhtemelen en az bir kez değişeceğini unutmayın.

Muhasebeden yasal konulara ve işgücü kararları dahil dikkate almanız gereken birçok önemli konu var. Bunları nasıl değerlendireceğiniz büyük ölçüde işletmeniz hakkında verdiğiniz erken kararlarla belirlenir: nedir, ne satıyor, neden ve kime.

Yeni bir işe başlamak için atacağınız adımlar, istediğiniz işletme türüne bağlıdır. Bu düşünce her zaman birinci adımınız olmalıdır. 

Girişimci Zihniniz Var Mı?

Girişimciler için en uygun iş türlerine bile atılmadan önce bu soruyu sormak önemlidir: Kendi işinizi yürütmek için gereken bilgi ve ekipmanlara sahip misiniz?

Burada kitap zekası veya planınızı destekleyecek şeylerden bahsetmiyoruz. Soru şu: Kesin bir kararlılık, bağlılık ve istek var mı?

En başarılı işletme sahipleri bazı özel nitelikleri paylaşırlar. Bu girişimciler:

  • Yol boyunca başarısız olmasını bekleyin
  • İşe yaramaya kararlıyız
  • Sıkı çalışmaya istekliyiz
  • Ağ oluşturma etkinliklerine ve toplantılarına düzenli olarak katılın ve güçlü tavsiye toplulukları oluşturun
  • Çeviktir ve pazar taleplerine göre hızlı bir şekilde değişebilir
  • Bir sonraki adımı atmak için ayağınızı bile kaldırmadan önce (bu, yatırımcılardan bir miktar nakit para yatırmayı veya yatırım yapmayı düşünebilirler.) kendinize bu soruyu sormaya zaman ayırın.

Ne Tür Bir İşletmesiniz?

Öncelikle ne tür bir iş yapmak istediğinizi düşünürken seçebileceğiniz birkaç seçenek vardır. Örneğin; Para kazanma, satın alma, satış veya para karşılığında hizmet sağlama faaliyeti olarak tanımlanır.

Ne tür bir işletme başlatılacağını seçerken, hangi ürün veya hizmeti oluşturacağınızı ve satacağınızı kararlaştırmanız gerekmektedir. Sonuçta, soru şu: müşterileriniz  kim ve nasıl para kazanacaksınız?

Franchise İş: 

Bunu "zincir" olarak duymuş olabilirsiniz. İşletme sahibinin ticari marka ve yöntemleri bir girişimciye devir ettiği  iş modelidir. Para kazanmak için risk kaybetmeye istekli olan kişidir. Franchise veren şirketler, vermiş oldukları şirket isimlerine veya ticari marka haklarına sahiptir ve bir franchise sahibine kullanma hakkını satmaktadır. 

Başlangıç ​​ve Yüksek Büyüme İşletmeleri: 

İş bağlamında, güzel bir başlangıç ​​genellikle büyüme potansiyeli ile teknolojiyle ilgilidir. Bir başlangıç ​​için en temel zorluk finansmandır. İlk sermayenizden daha sonra para üzerinde ortak olacak yatırımcıları bulmak için çok zaman ve enerji harcamanız gerekmektedir.

Serbest Meslek İşi

Bu iş modeli, kendilerine danışman, serbest çalışan, serbest meslek sahibi veya bağımsız işçi olarak adlandırılan tek mal sahipleri içindir. Serbest meslek işi belirli bir proje veya iş yapmak için müşteriler tarafından işe alınır.  İşi tamamlamak için kullanılan malzemeler ve tüm masraflar kendilerini işe alan kişiler tarafından ödenir.  Bu kişiler, gerçek çalışanlarla aynı faydaları, fazla mesaileri ve yasal korumaları almazlar.

Ev Tabanlı İş: 

Bu iş şekli; adından da anlaşılacağı gibi evden bütün işletmeyi kontrol altına almaktır. Unutmayın genellikle  küçük işletmelerin yarısından fazlası ev tabanlı olarak çalışmaktadır.  Birçok markanın ev tabanlı işletmeler olarak başladığını da belirtmek gerekir. Ev tabanlı işlerin çoğunluğu kadınlar tarafından başlatılıyor ve aile üyelerini istihdam etme eğilimi gösteriyor. Evden işe başlamak, bir işletmeye sahip olmayı kolaylaştırmanın kolay bir yoludur.  Genellikle ev tabanlı işler az bütçeli firmalar ile başlamaktadır.

Web Tabanlı İş: 

Bu iş modelini seçmek için interneti çok sevmelisiniz, çünkü internet ile çok zaman geçireceksiniz. Çevrimiçi olarak  her şey, site ziyaretleri ve satışa sunulan ürün veya hizmetlerle insanların ilgisini çekmeniz gerekmektedir. Ne kadar ilgi çekerseniz satış ve anlaşmalarınız sizin için büyük ölçüde önem sarf edebilir.

Mevcut Bir İşletmeyi Satın Alma:

Bir işi sıfırdan başlatmak yerine, başka bir seçenek olan mevcut bir işletmeyi satın almaktır. Bu yolu keşfetmek istiyorsanız, titizlik mutlak bir zorunluluktur. Satılık işletmenin karlı olmasını sağlamak için kapsamlı bir araştırma yapmanız gerekmektedir. Bu, tahsil edilemeyecek borçlar gibi gizli sorunların ortaya çıkarılmasını içerir. Şirketin toplam varlıklarını anlamak için bilançosu incelemelisiniz. Bilanço incelemek için gerekli destek gruplarından yardım alabilirsiniz.

İş Planlamasını Ciddiye Alın

Genellikle en başarılı girişimciler vizyonerdir.  Bazı küçük işletme sahipleri, sevdikleri şeyleri yapmak istedikleri şekilde yapabilmektedirler. Bu onların vizyonunu ifade etmektedir. Bazıları ise,  başarının onlar için anlamlı olanı yaptığı sürece , gelecek olan sorunları bile umursamamaktadır.

Bununla birlikte, iş planlaması, vizyonunuz ne olursa olsun, güçlü ve sürdürülebilir bir iş kurmanın ayrılmaz bir parçasıdır, ancak düşünebileceğiniz şeyin aksine önce bir plan oluşturmanız gerekmez.

Genellikle işletme sahipleri, hangi ürünlerin ve hizmetlerin en popüler olacağını görmek için pazar test etmeyi sever. Güçlü, maceracı girişimciler, piyasa güçleri ve talep açısından ne ile uğraştıklarını bilene kadar hedeflere, kotalara ve gündemlere kilitlemek istemeyeceklerdir. Her iki durumda da, hazırlayacağınız  iş planı,  sizi bir sonraki adıma odaklanmaya ve yönlendirmeye yardımcı olur.

Planınızla ne yapacağınız, başlatmaya karar verdiğiniz iş türüne bağlıdır. İşletmeyi kurmak ve işletmek için ihtiyacınız olan finansmanı bulmanız gerekir. Yatırımcılar nasıl para kazanmayı umduğunuzu, hedeflerinizin ve dönüm noktalarınızın neler olduğunu bilmek isteyebilir.

Genel olarak iş planlaması için bazı pazar araştırmalarını gerekmektedir. Müşterilerinizin ve en iyi rakiplerinizin kim olduğunu ve sattığınız ürün için pazar talebinin ne olduğunu mutlaka öğrenmelisiniz.

İş Planında Neler Var?

Bir iş planı temel olarak işletmenizin ne olduğunu ve onu nasıl çalıştıracağınızı ve büyütebileceğinizi yazılı hale getiren bir belgedir. Bir plan genellikle aşağıdaki bölümleri içerir:

  • Giriş sayfası
  • Yönetici Özeti
  • İş tanımı
  • Pazar stratejileri
  • Rekabet Analizi
  • Tasarım ve gelişim
  • Operasyonlar ve yönetim
  • Finansal plan

SONUÇ

Bir işe başlarken göz önünde bulundurulması gereken çok şey var.  Başlangıçta yaptığınız  yatırımlar, işinizi ve vizyonunuzu tanımlamaya yararlı olacaktır. Ne yaptığınızı veya sunduğunuzu, kime, neden ihtiyaç duyduğunuzu bir düşünün. Her şey orada başlar.

Bir işletmeyi doğru şekilde kurmak, birden fazla görev listesi üzerinde çalışmak anlamına gelmektedir. Şimdi, bu kılavuz sayesinde, bekleyebileceğiniz sorunları üst düzey bir şekilde görüyorsunuz ve her birini tek tek çözmek için bir stratejiniz var.

İşiniz için her şeyin  kendiliğinden bağlanmasını beklemeyin. Bunun yerine, neye ihtiyaç duyduğunuza öncelik vererek, işinizi tüm önemli alanlarda yavaş yavaş yöntemsel olarak geliştirmeyi planlayın. 

Sonuç olarak: Siz isterseniz bunu yapabilirsiniz. Adım adım, soru sor ve yakında tam teşekküllü bir iş yaşayacak ve büyüyeceksin.


1-56 Kişilik
Ofisler vaya
komple Plaza Katı

 

  • 1-56 Kişilik 8-330 Metrekare manzaralı Ofisler
  • Kilitlenebilinir müstakil Ofis Odaları 
    sadece size ait )
  • Mobilya, Aksesuar ve BT Altyapı dahil
  • Her Ofiste ayarlayabilinir VRF Isıtma ve Soğutma Sistemi
  • Ücretsiz Çay, Kahve, Su ve Mutfak Kullanımı
  • 7/24 Güvenlik ve Temizlik Personeli
  • Tüm Masraflar dahil: Doğalgaz, Su, Elektrik vb.
Hazır Ofisler
Admin ( Author ) 15 Kasım, 2022
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler
Arşivle